Як зазначила генеральний секретар ALDA Антонелла Валморбіда, завдяки вступу міста до ALDA громада Кривого Рогу отримає можливість обміну передовим досвідом з розвиненими регіонами Європи та підтримку в розробці стратегій сталого розвитку, європейської інтеграції, громадських ініціатив і багато іншого. Також Генеральна асамблея ALDA ухвалила рішення звільнити Кривий Ріг від сплати членських внесків на період війни.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів, що це знак довіри з боку міжнародних партнерів, коло яких розширюється: «На регіональному рівні ми зміцнюємо відносини з Європою, разом рухаємося до нашої спільної Перемоги»

На думку місцевої влади, така співпраця з європейськими міжрегіональними організаціями дає місту істотну підтримку під час війни та створює нові можливості під час повоєнного відновлення.

Зазначимо, що до Асоціації входять понад триста членів із 45 країн — переважно місцеві та регіональні органи влади. ALDA розробила та надала допомогу в реалізації понад півтисячі проєктів розвитку громад, залучивши майже 25 мільйонів громадян. Обсяги допомоги, яку отримали члени організації, обчислюються десятками мільйонів євро. Проєкти спрямовано на впровадження кращих європейських практик управління громадами для забезпечення стійкого розвитку, в тому числі шляхом отримання фінансування на реалізацію проєктів від міжнародних структур.

У травні минулого року на Генеральній асамблеї в Страсбурзі ALDA як член Альянсу за відбудову України Комітету регіонів ЄС об’єднала зусилля європейських органів та регіонів — членів організації для надання ефективної підтримки Україні.

Дніпропетровська область.