Останній, нагадаємо, чотири місяці виконував обов’язки міського голови після того, як цієї посади у зв’язку з набуттям чинності судовим вироком за корупційний злочин позбувся обраний громадою голова Олександр Мамай. Одразу після позбавлення булави пана Карпова депутати також таємним голосуванням обрали секретарем міськради іншу свою колежанку — 32-річну військовослужбовицю ЗСУ, медика бойового підрозділу Катерину Ямщикову.

Андрій Карпов називав це дійство незаконним. І переконував усіх у тому, що, згідно із законом, тільки він має право скликати та вести сесії.

Натомість депутати-опоненти нагадували пану Андрію про те, що вони відповідно до правових норм офіційно письмово звернулися до нього з вимогою скликати саме таку «кадрову» сесію. Однак він тими нормами знехтував і сесію протягом двох тижнів не скликав. За таких умов, посилаючись на букву закону, депутати провели збори, на яких самі визначили дату й місце проведення сесії та доручили головувати на ній Катерині Ямщиковій.

Оскільки про наміри обрати секретарем міськради саме цю представницю фракції «Слуга народу» ініціатори змін повідомили заздалегідь.

Завідомо програшну для себе сесію депутати «рідної» для Андрія Карпова фракції «Європейська солідарність» проігнорували майже в повному складі.

На сесії Андрій Карпов зачитав заздалегідь підготовлене ним розпорядження про зупинення дії того-таки «кадрового» рішення депутатів, яке він вважає незаконним. Тепер, на його думку, обранці мають долати ще й накладене ним у такий спосіб «вето».

Полтавська область.

На знімку: майже всю сесію нинішня та колишній секретарі міськради Катерина Ямщикова та Андрій Карпов були поруч.

Фото автора.