Цього року вступники мають право на 5 заяв на бюджет і до 15 — на контракт.

Подання заяв відбувається дистанційно, через електронні кабінети вступників на платформі ЄДЕБО — Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Усі необхідні інструкції щодо того, як це зробити, можна знайти в мережі, зокрема на сайтах МОН та ЄДЕБО.

В заявах на бюджет позначають їх пріоритетність — від 1-го, найбільш бажаного варіанту, до 5-го, найменш цікавого. До відповідних документів абітурієнт має додати текст мотиваційного листа.

Цього року для вступу до магістратури необхідно мати результати єдиного фахового вступного випробування та/або єдиного вступного іспиту. Вступити на контракт на спеціальності, яким держава надає особливу підтримку, можна за результатами фахового іспиту, проведеного у закладі вищої освіти, та/або розгляду мотиваційного листа.

Приймання заяв на бюджетні й контрактні місця триватиме до 21 серпня, проте охочі навчатися за власний рахунок (коштом фізичних чи юридичних осіб) зможуть подати заяву навіть пізніше.

Рекомендації на бюджет оприлюднять до 26 серпня включно, а зарахування на бюджетну форму навчання відбудеться 31 серпня.