Також у проєкті зроблено акценти на тій роботі, за яку треба взятися у перші півтора року. Зокрема, тут враховані безпекові механізми для мешканців, початкове відновлення комунального господарства та транспортної інфраструктури, а також економіки, медицини та культури.

«Формуємо чіткі плани з точки зору комунальних і медичних послуг, інфраструктури міста. Розуміємо, скільки потрібно підготувати людей, грошей, щоб швидко відновити державну владу, а головне — повернути життя до міста. Важливо розуміти і відчувати в цей складний час, що ми не самотні. Такий проєкт — це філософія, щоб відродити місто з людьми і для людей.

Відродити економіку для народу. Школи — для дітей. Лікувальні заклади — для всіх, хто цього потребує. І цей план нині, як відкрита книга. Щоб дати можливості й знання», — розповів міський голова Вадим Бойченко.

Упродовж дев’яти місяців дванадцять команд сформували 154 проєкти загальною вартістю 28,5 мільярда гривень. До реалізації залучатимуть вітчизняних і міжнародних донорів та інвесторів.

Адже Маріуполь наразі «перебуває» у 16 територіальних громадах України.

«Дніпро першим надав допомогу Маріуполю. Тут запрацювали перші центри «Я — Маріуполь». І саме з Дніпра стартувала програма облаштування гуртожитків для маріупольців. Тож далі територіальна громада надаватиме підтримку. Разом, пліч-о-пліч, ми будемо йти далі — до нашої Української Перемоги», — зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Під час презентації представники Мелітополя, Бучі, Сєвєродонецька, Енергодара, Нової Каховки, Гірська підписали Декларацію солідарності між громадами, постраждалими від вторгнення.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпровської міської ради.