За його словами, загалом у краї працюватимуть п’ять цукроварень. У кожній з них свій графік старту. Планується до середини вересня переробляти сировину на всіх п’яти заводах. «Про врожайність коренів говорити ще передчасно, — зазначає співрозмовник. — Цукристі зібрано на незначній площі».

Директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля Олександр Корнійчук розповів, що літня спека уповільнила динаміку росту коренеплодів. Зате, на його думку, мають непогану цукристість — 14,5—15 відсотків.

«Дощі наприкінці серпня трохи додали у ґрунт вологи, сподіваємося, коренеплоди відновлять ріст, — каже науковець. — Заодно буде простіше копати корені. Тішить, що площі чисті від бур’янів».

Нагадаємо, на Вінниччині нинішнього року цукрових буряків приблизно на сім тисяч гектарів більше, ніж торік. Загалом площі цукристих становлять майже 56 тисяч га. Посіви збільшили у невеликих господарствах. «Заводи пропонують гарні умови, — продовжує Олександр Корнійчук. — Дають насіння, засоби захисту рослин, їхні фахівці здійснюють супровід виробничого процесу. Крім того, господарствам простіше реалізувати цукор».

Вінницька область.