На відкритті нового заводу побували народні депутати Іван Чайківський та Сергій Лабазюк, перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, голова обласної ради Віолета Лабазюк та Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

У Хмельницькій громаді розпочав роботу новий завод з виробництва засобів захисту рослин та мікродобрив від групи компаній Vitagro.

— Енергія єднання — ці слова стали гаслом зустрічі добрих друзів практично зі всієї України та найближчих сусідів, які приїхали на Хмельниччину побачити його роботу. Коли розвиваються нові напрями, будуються заводи, відкриваються нові лінії виробництва — це суттєвий вклад в Перемогу, бо на одного військового мають працювати щонайменше десять робітників у тилу. Відкриття нового підприємства продемонструвало економічне єднання та розвиток бізнесу заради вільної, незалежної, багатої та сильної у великій родині європейських націй України, — поділився враженнями народний депутат, секретар парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, який був присутній на відкритті.

— Відкриття виробництва — це нові робочі місця, створення валового продукту та доданої вартості. Це запорука нашого майбутнього, — додав почесний президент групи компаній Vitagro, народний депутат Сергій Лабазюк.

Потужності заводу розмістились на 19 гектарах. Тут випускатимуть засоби захисту рослин, розроблені компанією Vitagro та партнерами. Препарати поєднують добре відомі складові, але при цьому дають кращі результати.

Важливо, що новації не призвели до підвищення собівартості продукції.

Очікується, нове підприємство пропонуватиме аграріям до 18 тисяч тонн мікродобрив та рідких комплексних добрив на рік. Щогодини тут можуть розливати до двох тонн добрив. Лінія виробництва повністю автоматизована.

А дизельгенератор на 710 кВт дасть змогу підтримувати технологічний процес навіть за відсутності централізованого електропостачання.

На заводі також є центр досліджень та розробок. Його фахівці працюють над створенням засобів захисту рослин, нових рецептур добрив і мікродобрив. Діятимуть агролабораторія та лабораторія з якості. У центрі досліджень компанії вже розробили понад три десятки продуктів, які впроваджені у виробництво.

Відкриття нових потужностей важливо як для громади, так і для економіки країни. Адже з’явились нові робочі місця, а скарбниця отримає десятки мільйонів гривень податків. Водночас виробництво стане дієвою підтримкою для аграрного сектору. Адже з початком повномасштабної війни поставки засобів захисту та добрив у країну скоротилися. Тепер цю прогалину можна надолужити.

Як зауважила голова обласної ради Віолета Лабазюк, аграрна Хмельниччина поповнилася ще однією важливою локацією. Спорудження такого потужного підприємства вкотре продемонструвало світу незламність українського народу, прагнення побудувати вільну й сильну державу.



Фото з сайту Хмельницької облради.