Понад 50 тисяч тонн цукру зварили у нинішньому виробничому сезоні на цукрозаводах Вінниччини. Корені викопано майже на половині площ за середньої урожайності 454,4 центнера з гектара, повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов. Посадовець уточнив, що в краї працюють п’ять заводів. До речі, стільки ж підприємств переробляли солодкі корені торік, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.

Загалом на Вінниччині цукрових буряків цьогоріч до 56 тис. га — приблизно на сім тисяч гектарів більше, ніж торік. «Хоча площі скоротилися з 1990-го майже у чотири рази, валовий збір коренів зменшився за цей період лише удвічі, область продовжує утримувати лідерство і за кількістю посівних площ, і за виробництвом цукру», — уточнив Сергій Борзов.