Інтрига тривала майже два тижні. Розв’язка несподівано настала у вівторок у кінці дня. Напередодні пленарного засідання сесії В. Чубірко написав заяву про складання повноважень голови, яку озвучив у середу на початку сесії. Її задовольнили 57 депутатів.

На посаду голови було висунуто лише одну кандидатуру — Романа Сарая. Він виступив із короткою програмною промовою, у якій виклав своє бачення подальшої діяльності облради. А завершив виступ таким словами: «У нас одна фракція — це Україна. І одна мета — Перемога!». За підсумками таємного голосування новим головою став Роман Сарай — представник партії «Слуга народу».

«Це важливе й демократичне рішення депутатського корпусу об’єднало сесійну залу і всю нашу громаду, — написав у Фейсбуці очільник Закарпатської облвійськадміністрації і голова обласного осередку партії «Слуга народу» Віктор Микита. — Роман Сарай — досвідчена, високопорядна та фахова людина, яка має безперечну довіру краян, високу репутацію і повагу серед колег.

Упевнений, що співпраця між обласною радою й ОВА отримає новий позитивний імпульс, який дасть змогу зміцнити позиції нашої області в умовах воєнного стану та системно генерувати спільні проєкти регіонального розвитку». Він також подякував Володимирові Чубірку за велику роботу.

Що відомо про нового керівника облради? Р. Сарай народився 27 липня 1980 року в Ужгороді. Закінчив Ужгородський національний університет за спеціальністю «Правознавство». Також здобув другу вищу освіту за спеціальністю «Міжнародник-економіст».

Кандидат юридичних наук, доцент юридичного факультету Ужгородського національного університету. У 2020 році обраний депутатом обласної ради VІIІ скликання від політичної партії «Слуга народу».

Іще одна приємна новина в життєписі пана Романа: у день, коли він очолив самоврядний орган краю, у нього народився син. Із чим його також щиро вітаємо!

Ужгород.

На знімку: новообраного голову облради (праворуч) вітає керівник облвійськадміністрації Віктор Микита.

Фото  прес-служби облради.