Після кожного серйозного обстрілу позицій із боку бойовиків потреба у сітках стає ще актуальнішою.

По всій Україні працюють волонтерські групи з плетіння маскувальних сіток, і замовлень із передової багато, українська техніка, бліндажі та траншеї вишиковуються в чергу за захистом.

На Київщині жителі села Гнідин з перших днів повномасштабного вторгнення допомагають військовим, переселенцям та постраждалим від російської агресії мирним жителям із різних регіонів України. «Війна нас згуртувала, зовсім інші цінності стали. Те, на що раніше не звертали увагу, цінувати стали більше», — каже Олена Горбатюк (на знімку), яка з донькою Адріанною прийшла до дитячого садка плести маскувальні сітки. До цієї потрібної справи долучаються майже всі жителі села. Сітки роблять на замовлення військових різних розмірів. Також місцеві жителі збирають гуманітарну допомогу переселенцям: їжу, овочі, взуття, теплі речі, предмети першої потреби.

Продукти закуповують за кошти небайдужих або ж самі люди зносять. Мед місцеві пасічники дають безплатно, фермери допомагають борошном, м’ясом, овочами. Все фасують, а потім відправляють тим, хто потребує такої допомоги.

Українці об’єднуються заради Перемоги проти мордора, зла. Кожна вплетена стрічка — це надія! На Перемогу!


Адріанна Горбатюк (6 років) та Владислав Ященко (9 років).

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.