У її межах проходили майстер-класи для місцевих жителів, які постраждали від військової агресії рф та окупації.

Загалом відбулося шість майстер-класів для дорослих та чотири – для дітей. Організатор – ТОВ «Фестивальний центр» за підтримки Українського культурного фонду.

Детальніше про майстер-класи:

 «Малюємо легко та весело»

Учасники майстер-класу разом із психологинею, викладачкою кафедри культурології факультету культури і мистецтв ХДУ Діаною Кузякіною займалися кляксографією. Вона є чудовою профілактикою страху помилок. 

Всім відомо, що найпоширенішим страхом багатьох є страх зробити помилку. Забране право помилятися блокує креативність та ініціативність. На арт-терапевтичному занятті учасники «розблоковували» ці блоки та знижували планку страхів.

«Імпровізація»

З відвідувачами працювала психологиня, викладачка кафедри культурології факультету культури і мистецтв ХДУ Діана Кузякіна. Вона проводила для херсонців майстер-клас із акторської майстерності та сценічного мовлення.

Імпровізація – це вміння динамічно реагувати на зміни та несподівані обставини, творчо і швидко вирішувати ситуації, розвивати креативне мислення і почуватися вільно перед публікою.

Майстер клас проводили задля того, щоб:

- покращити комунікативні навички;

- отримати цікаві лайфхаки, що полегшать хвилювання перед публічним виступом;

- навчитися пристосовуватися до нових обставин;

- отримати натхнення та впевненість в собі;

- задля релаксації та зниження стресу.

Навчитися імпровізувати – це важлива навичка, яка може бути корисною в різних сферах життя: в роботі, особистому розвитку та спілкуванні з оточуючими.

«Пісня поміж нас»

Майстер-клас проводили керівник музичної частини ХОАМДТ ім. М.Куліша, заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов та солістка-вокалістка театру Ірина Чухалова.

І, нарешті, про майстер-класи у межах Креативно-терапевтичної платформи в Херсоні в артхабі в укритті від «ТОТЕАТРу»!

Загалом відбулося три неймовірні заходи

Танцювально-рухова практика «Зустрітися з собою». Мета – відновлення контакту з тілом і зв’язків в ньому. Ведуча – режисерка, членкиня Всеукраїнської асоціації танцювального-рухових терапевтів Олена Вахрамєєва.

Затишна зустріч в форматі психологічно-творчої практики «Музика в тобі». Це – робота над вивільненням голосу, зв’язком емоції та голосу, відкриття гортані. Це – можливість визвучити і прозвучати те, що залишилося в тілі і насолодитися звучанням і співзвучним у просторі. Практика проходила із залученням музичних інструментів – гітари, барабанів, шейкерів. Ведучі Олена Вахрамєєва та вся трупа Тілесно-орієнтованого театру з міста Києва.

Майстер-клас у форматі театральної практики «Гра». Метою цієї події було відчуття радості. Гра – це те, що дає позитив. З дитинства в грі ми відчували позитивний адреналін в моменті і контакті. Гра дає багато енергії і радості всередині. Ведучий – актор «ТОТЕАТРу» та «DSP», куратор Великого акторського курсу Акторської майстерні Михайла Кострова Женя Амадор.

Була окрема програма, в якій все розраховано на участь маленьких херсонців. Зокрема, майстер-клас з бісероплетіння «Квіточка і травичка» від майстрині Зої Жменько. Мета – розвиток мілкої моторики та фантазії, здатність поєднувати кольори та формування композиції.

Майстер-клас з вироблення ляльки-мотанки «Бажанка», стиль «Театралка» від Надіши Джабіладзе. З давніх-давен наші прабабусі мотали ляльок. В основному це були оберегові ляльки, які захищали оселю, її господарів та худобу від усього лихого і недоброго. Та ніхто ніколи не заважав людині мріяти! Мрія, яка збувається, ще називається маленьким щастям, або власним святом! Лялька «Бажанка» здатна виконати найзаповітніші вші мрії.

Майстер-клас з плетіння нитками та бісером «Брелок-Кавунчик, спогади про літо». Мета – розвиток мілкої моторики, творчості, концентрація уваги у процесі заняття, зняття напруги.

Майстер-клас з роботи з нитками та картоном, іграшка «Пташка» від Тетяни Дівущак. Мета – розвиток мілкої моторики, уяви, креативного мислення, комунікації та взаємодії у групі.

Інформаційно допомагав благодійний фонд «KRYLA».