Під час зустрічі йшлося про деякі аспекти співпраці Болгарії та України у військовій сфері. Тодор Тагарев наголосив, що меморандум про наміри, який він підписав разом зі своїм українським колегою під час останньої зустрічі в Брюсселі, відкриває нові можливості в розширенні співробітництва у військо-технічній сфері, у розвитку військової освіти та науки, промислової кооперації тощо, зазначається в повідомленні, поширеному міністерством оборони країни.

Головний акцент на зустрічі було зроблено на внесок Болгарії в навчальну місію Європейського Союзу з питань військової допомоги Україні. Міністр Тагарев розповів послу про можливості, які Болгарія готова надати для проходження навчання представниками Збройних Сил України в навчальних закладах Міністерства оборони.

Олеся Ілащук також порушила дуже важливе для України питання — продовження лікування та реабілітації поранених українських військовослужбовців. 

За словами міністра оборони, усі лікувально-оздоровчі заклади, які входять до структури Військово-медичної академії, готові, як і раніше, приймати поранених військовослужбовців ЗСУ. Він наголосив, що Болгарія залишається провідною країною в межах Трастового фонду НАТО з надання медичного обслуговування і реабілітації українських бійців. 

Посол України висловила щиру подяку Болгарії і особисто міністру Тодору Тагареву за всебічну допомогу Україні у протидії російській агресії.