Для чого потрібні такі офіси взаємодії з міською владою, а також концепцію їх створення, роз’яснили представникам старостинських округів під час тренінгу, організованого у Вінниці. Його провели працівники комунального підприємства «Інститут розвитку міст».

«Ми хочемо, щоб мешканці приєднаних сільських територій відчули себе справжніми вінничанами, членами міської громади, — зазначила заступниця директора КП «Інститут розвитку міст» Олена Орленко (на знімку). — Щоб розуміли, чим живе громада, мали можливість брати безпосередню участь в ухваленні рішень, як це роблять вінничани. Завдання створюваних офісів взаємодії — посилити участь жителів старостинських округів у прийнятті рішень міської громади, сформувати упевненність у тому, що всі ми в громаді є єдиною спільнотою і кожен охочий може брати участь в ухваленні рішень, привертати увагу до наболілих питань тощо».

В офісах взаємодії мешканці старостинських округів матимуть можливість ознайомитися з інструментами їхньої участі у житті міської громади. Наприклад, як привернути увагу до вирішення наболілого питання у сільській місцевості, як готувати і подавати проєкти у Бюджет громадських ініціатив, писати звернення і петиції, долучатися до громадських обговорень і слухань тощо.

«Немає сумніву, що завдяки створенню таких структур у приєднаних територіях зросте кількість громадських активістів та інституцій громадянського суспільства, які активніше розвиватимуть громаду», — наголосила у своїй промові перед учасниками тренінгу Олена Орленко.

До речі, представники старостинських округів, які взяли участь у заході, озвучили низку невідкладних справ. Тож спробували застосувати до їх вирішення інструменти, наявні у міській громаді. Розпочату роботу продовжать безпосередньо у своїх населених пунктах.

Вінниця.

Фото з сайту Вінницької міської ради.