«Через активний циклон в Україні, крім західних та східних областей, очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпеки.

У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях сильні снігопади.

У Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; снігу — до 20—30 см, подекуди 40—50 см; очікуються завірюхи, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

Також, ймовірно, що: у Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму пройдуть дощі, у північних, центральних, південних областях та Криму — посилення вітру до 17—22 м/с, місцями до 25 м/с;

В Одеській та Миколаївській областях пориви вітру сягатимуть 25—30 м/с;

У західних та східних областях пориви вітру — 15—20 м/с».

* * *

В Україні через різке погіршення погодних умов створено і цілодобово працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення.

Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

До штабу входять представники Агентства відновлення, ДСНС, Нацполіції, ДАК «Автомобільні дороги України», Держслужби з безпеки на транспорті, Київської обласної держадміністрації, Асоціації міжнародних перевізників України, Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі водіїв закликали звертатися на цілодобову гарячу лінію:
+38 067 400 60 80.

Крім того, водіям радять не виїжджати без гострої потреби на далекі відстані, а у разі планування маршрутів враховувати складність погодних умов. Керманичам великогабаритного транспорту варто користуватися майданчиками для відстою, що розміщені вздовж державних доріг.

* * *

Станом на ранок понеділка столиця перебувала в складних погодних умовах ІІ (помаранчевого) рівня небезпеки. Снігопад, сильний вітер — 22 м/с; хуртовини, снігові замети; на дорогах ожеледиця.

Про це інформував начальник КМВА Сергій Попко на власній сторінці в Телеграмі.

За словами посадовця, станом на ранок 27 листопада несприятливі погодні умови не призвели до надзвичайних ситуацій.

«Система життєзабезпечення міста працює у штатному режимі і забезпечує нормальні умови життєдіяльності населення.

Відключень електроенергії не було, споживання електроенергії без обмежень, аварій на газових мережах не було, пасажирський транспорт працює за штатним графіком, функціонують пункти обігріву.

Загальноосвітні навчальні заклади працюють у змішаному режимі — офлайн та онлайн. Чи відправляти дитину в школу — вирішують батьки.

Рух транспорту ускладнений. Триває ліквідація наслідків негоди. Для цього місто задіяло приблизно 500 одиниць спеціальної техніки, майже 4 500 співробітників. Участь беруть «Київавтодор», «Зеленбуд», керуючі компанії».

На розчищення від снігу в Тернополі вийшли техніка і люди

Понад два десятки спеціалізованої снігоочисної техніки вночі вийшли на вулиці Тернополя.

Вони розчищали від снігу магістральні вулиці, спуски та підйоми, перехрестя та пішохідні зони й тротуари у різних мікрорайонах міста.

Техніка також посипала спеціальними сумішами проїзні частини, обробляла дороги соляною ропою. Працювали й дорожні працівники, які посипали пішохідні переходи, звужені ділянки тротуарів, — інформує Ірина КОЗАК з Тернопільщини.

Комунальники Одеси ліквідують наслідки стихії

В Одесі негодою повалено 52 дерева та великі гілки, зафіксовано дев’ять поривів повітряних ліній зовнішнього освітлення.

Спецтехніка КП «Міські дороги» посипає магістральні шляхи піщано-сольовою сумішшю. Проїзд забезпечений всіма вулицями міста. Для ліквідації ожеледиці задіяно 47 одиниць спецтехніки та 128 співробітників підприємства.

Загалом на вулицях міста працює майже 1 000 співробітників комунальних підприємств, задіяно 83 одиниці спецтехніки. Роботи з ліквідації наслідків негоди тривають. Колони спецтранспорту у супроводі поліції та «Муніципальної варти» очищують магістральні вулиці, — повідомила Олена ІВАШКО з Одещини.

У зв’язку із сильним снігом протягом доби підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області для ліквідації наслідків негоди здійснили 49 виїздів.

Із снігових заметів вивільнено 89 транспортних засобів та п’ять автомобілів швидкої медичної допомоги. Загалом евакуйовано 283 особи, з них 35 дітей. Рятувальники 12 разів залучалися для розпилювання дерев, звільнення проїзної частини доріг від них та ліній електромереж. На автодорозі Р-75 (дільниця Первомайськ — Криве Озеро) проводилась евакуація людей із заблокованого транспорту за допомогою снігоболотоходу «Богун».

Загалом від ДСНС працювало 52 одиниці техніки, 85 рятувальників, — інформує ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Фото з сайту dsns.gov.ua.