Головував на засіданні її очільник Роман Сарай (на знімку — другий праворуч).

Депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять бійців Закарпатської окремої гірсько-штурмової бригади, загиблих у Запорізькій області унаслідок ракетного удару 3 листопада.

Перед депутатами виступив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита (на знімку — перший праворуч), який поінформував про поточну ситуацію в регіоні та охарактеризував її у позитивному ключі. Він, зокрема, повідомив, що надійшло пів мільярда доларів інвестицій, які область отримала завдяки й місцевим, і релокованим підприємствам.

Депутат обласної ради, заступник голови Закарпатської ОВА Петро Добромільський представив програму медичного і соціального забезпечення ветеранів, їх психосоціальної підтримки, доступу до послуг та інтеграції у громади.

Депутати підтримали рішення про створення комунального закладу облради «Ветеранський простір ВДОМА». Його планується організувати як єдиний осередок, що опікуватиметься питаннями забезпечення соціального захисту і надання соціальних послуг учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, членам їхніх родин і членам сімей полеглих, а також особам, що зникли безвісти за особливих обставин, і членам їхніх родин — у тому числі воїнам, які повернулися з полону. Керівником закладу сесія затвердила військовика Руслана Пишку.

Сесія також вирішила, що талановиті спортсмени та переможці національних і міжнародних змагань отримуватимуть стипендії Закарпатської облради та облвійськадміністрації. Йдеться про 30 щомісячних стипендій у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який діє на перше січня календарного року.

Також підтримано рішення про укрупнення двох медзакладів. Таким чином, до Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака приєднано Солотвинську обласну алергологічну лікарню, обласний госпіталь ветеранів війни і Закарпатську обласну клінічну стоматологічну поліклініку. А до обласного клінічного фтизіопульмонологічного лікувально-діагностичного центру приєднають обласну клінічну інфекційну лікарню, обласний медичний клінічний шкірно-венерологічний центр і Закарпатський обласний центр громадського здоров’я. Реорганізацію проводять за рекомендацією МОЗ України.

Ужгород.

Фото прес-служби обласної ради.