Про це розповів журналістам міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Також, за його словами, росіяни цілеспрямовано змінюють склад населення захоплених територій. Бо серед місцевих масової підтримки в окупаційної влади, як і раніше, немає.

«Сьогодні масової підтримки у ворога немає, тому йому доводиться затикати людьми з рф. Скажімо, медиків і фейкових прокурорів вони завозять вахтовим методом, будівельників та різноробів заманюють з Азії. Саме з цим пов’язана масова націоналізація й віджимання квартир та будинків у наших жителів. І також цими діями ворог змінює генотип, генофонд нашого населення. 50 відсотків виїхало, а ті 50 відсотків, які мали б бути вакантними, ворог повністю заповнив своїми жителями, гастролерами, яких привіз на тимчасово окуповану територію», — зазначив міській голова.

Він наголосив, що окупаційна влада прагне створити інформаційний вакуум для місцевих мешканців. Для цього ліквідували доступ до українського або міжнародного телебачення.

«З іншого боку, окупанти всіляко намагаються посилювати свою пропаганду. Півтора тижні тому вони почали запускати супутникову мережу, яка називається «рускій мір», до якої входять до тридцяти телеканалів. На сьогодні вони начебто дають можливість користуватися безплатно цими телеканалами, хоча я не здивуюся, якщо скоро вони за свою пропаганду почнуть ще й плату брати», — наголосив Іван Федоров.

Місцевих дітей зобов’язують вступати в спеціально створені молодіжні організації — піддаючи їх активній пропагандистській атаці.

«Паралельно зачищають інформаційне поле навіть серед дітей. Аж до того, що посеред уроку поліцейські або військові заходять до класу і починають перевіряти телефони наших дітей.

Переглядають месенджери і соцмережі, з ким листуються, шукають фотографії, які були до повної окупації нашого міста, і навіть дивляться на те, яку мову встановлено в телефоні», — розповів міський голова.

А у спеціальних класах військового вишколу дітей вчать керувати безпілотниками, проводять стройову підготовку тощо.