Директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев під час брифінгу в медіацентрі ОВА повідомив, що застарілу систему радянського зразка замінять на модернізовану.

Адже наявна дуже недосконала — після звукового сигналу людям доводиться шукати більш точну інформацію про загрозу в ЗМІ. Крім того, наявна система виявилась недієздатною в умовах активних бойових дій та відсутності електропостачання.

«Тому після визволення Чернігівщини начальником ОВА В’ячеславом Чаусом було визначено завдання:  змінити підходи і створити сучасну систему оповіщення передусім в обласному центрі та в області загалом. Для цього ми звернулися до Міжнародного фонду «Партнерство за сильну Україну», — зазначив Сергій Болдирев.

Для оновленої системи визначено основні вимоги:  можливість роботи в разі відсутності електропостачання та бездротове управління. Наразі сигнал про ввімкнення сирени передається за допомогою телефонних дротів. Тобто, якщо система дротового зв’язку не працює, сирена не ввімкнеться навіть за наявності електропостачання.

Чернігівська область.

Фото із сайту Суспільне Чернігів.