Також розглянули роботу портів Одещини, які потерпають від постійних ракетних обстрілів ворога, та питання підтримки сільгоспвиробників, котрі працюють в умовах війни. Йшлося і про необхідність надійного захисту критичної інфраструктури шляхом отримання додаткової військової допомоги у вигляді засобів протиповітряної оборони.

«Вторгнення країни-агресора продовжує спричиняти величезні людські, соціальні та економічні втрати, а ворожі атаки спрямовані на цивільні об’єкти енергетичної і транспортної інфраструктури. Ворог свідомо атакує порти та зерносховища, вже пошкоджено та знищено сотні тисяч тонн продовольства, майже 200 об’єктів портової інфраструктури, зокрема постраждали морські торговельні порти Одеси, Чорноморська, Південного, також було атаковано портову інфраструктуру і зерносховища Дунайського регіону», — зазначив заступник начальника Одеської ОВА Андрій Фігель.

Постійні обстріли портової інфраструктури та зерносховищ переслідують лише одну мету — позбавити Україну експортних можливостей та знищити економічний потенціал нашої держави.

«Для Європи важливо, щоби українське сільське господарство продовжувало ефективно функціонувати та забезпечувати світ продовольством. Ми з величезною повагою ставимося до фермерів, які працюють в умовах війни, наражаючи себе на небезпеку», — наголосив депутат Бундестагу Штеффен Більгер, який очолював німецьку делегацію.

Також сторони обговорили питання реалізації проектів зрошувальних систем. Одещина — один із найбільших аграрних регіонів країни, обласною адміністрацією вживаються заходи щодо розширення посівних площ завдяки фонду зрошувальних земель, яких в області 227 тисяч гектарів.

«Ми відчули гостру необхідність українського продовольства, коли перебували з візитом в країнах Африки, що потерпають від голоду та перебувають на межі виживання. Багато українських земель сільгосппризначення заміновані, а тому маємо допомогти Україні зробити їх знову придатними для вирощування продукції», — підкреслив Герман Фебер, голова Комітету з питань продовольства і сільського господарства Бундестагу.

Одеська область.

Фото з відкритих джерел.