Президент COP-27 Самех Шукрі передає повноваження президенту COP-28, міністру промисловості та передових технологій ОАЕ Султану аль-Джабару.

Як інформує «Дойче велле», перелік тем, що їх мають обговорити під час COP-28, варіюється від боротьби з сільськогосподарськими викидами до продовольчої безпеки та способів адаптації країн до екстремальних погодних умов, оскільки людство й надалі нагріває планету, спалюючи викопне паливо.

Домінувати в перемовинах і дебатах будуть три ключові питання — кліматичне фінансування для вразливих країн, збільшення зобов’язань щодо скорочення викидів і поступова відмова від викопного палива.

Під час торішнього кліматичного саміту COP-27 делегати досягли значного прориву, підтримавши більшістю голосів створення спеціального фонду допомоги бідним країнам для подолання наслідків глобального потепління.

Цього року делегатам доведеться узгодити складні моменти: скажімо, які країни матимуть доступ до фонду, хто скільки платитиме та яка організація керуватиме фондом.

Фото зі сторінки COP-28 UAE у соцмережі Х.