Сьогодні наша антикорупційна вертикаль складається з чотирьох органів: Національного агентства запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й Вищого антикорупційного суду. Діяльність цих органів останнім часом отримала позитивні оцінки з боку партнерів.

Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Олексій Леонов.

«Україна останнім часом отримала від партнерів позитивні оцінки. Зокрема, під час саміту НАТО у Вільнюсі було відзначено прогрес у боротьбі з корупцією. Держсекретар США Ентоні Блінкен похвалив Україну в цьому питанні, також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн казала, що бачить дійсно важливі кроки в боротьбі з корупцією. Сьогодні ми бачимо справді потужну роботу НАБУ, що демонструє затримання депутатів, високопосадовців, представників центральних органів влади, представників керівних органів облрад», – зазначив політик.

За його словами, процес очищення від корупціонерів триває, і є конкретні результати. Він наголосив, що парламент також долучається до роботи в цьому напрямку й ухвалює важливі законопроєкти.

«Нещодавно ми ухвалили в першому читанні документи, які стосуються боротьби з корупцією. Це антикорупційні закони, які підсилюють спроможність наших антикорупційних органів, зокрема НАЗК, НАБУ та САП. За словами наших друзів та партнерів, вони повністю відповідають сьогоденним вимогам ЄС і Єврокомісії», – сказав народний депутат. 

Він пояснив, що після остаточного схвалення законопроєктів НАЗК зможе перевіряти майно, яке було придбане чиновниками до призначення на посади. НАБУ протягом трьох років збільшить свій штат спеціалістів до 1000 осіб. Також буде посилена самостійність САП.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України