Віталій Ференець служить у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка ЗСУ, постійним місцем дислокації підрозділу є Вінниччина. Захищати країну хлопець пішов добровільно разом із батьком Олександром у перші дні великої війни. На жаль, в одному з боїв під Авдіївкою дістав поранення. Навіть під час лікування не забуває про побратимів. Звернувся з проханням до небайдужих, насамперед до своїх земляків із села Писарівка Калинівської громади, зібрати теплі речі або допомогти коштами бійцям одного з підрозділів 59-ї бригади.

«У тих, хто нині в окопах, є велика потреба у теплих речах, які допоможуть їм зігрітися, — написав військовий на сторінці у Фейсбуці. — Деякі з них одноразові, тому їх не буває багато. Хто має можливість, допоможіть захисникам, зокрема, нашим односельчанам».

Він повідомив, які речі необхідні найперше, а також зазначив, що пункт прийому — в сільському магазині. Потрібні, зокрема, портативні газові плити, газові балончики, хімічні й теплі устілки для взуття 42—45 розмірів, теплі рукавиці, шкарпетки, одноразові сухі душі, інші засоби гігієни.

Земляки воїна вже відгукнулися на його прохання. Разом із ними допомогу привіз учень школи із сусіднього села Черепашинці Назар Сохацький, який не вперше підтримує військових. Доєдналася до акції відома співачка Злата Огнєвіч. Разом з організатором вона записала відеозвернення до небайдужих, яке обоє розмістили на своїх сторінках у Фейсбуці.

Іще один мешканець Писарівки запропонував свій варіант підтримки. Чоловік виставив на продаж книги сучасних авторів із власної бібліотеки. Закликав охочих купити їх за ціною, яку визначать самостійно. Але за умови, що кошти перекажуть не власнику бібліотеки, а на акцію «Зігрій солдата теплом».

І повідомив реквізити для переказу коштів: ПриватБанк 5168745116022473. Запевнив, що сповіщатиме про використання кожної гривні, отриманої від небайдужих, які підтримають воїнів 59-ї бригади.

Фото з фейсбук-сторінки  Віталія Ференця.