Для цього залучалися винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Сил оборони України.
Тим часом на фронті, за інформацією Генштабу ЗСУ (на 6.12) наші захисники протягом минулої доби відбили атаки росіян на Бахмутському, Куп’янському, Лиманському, Авдіївському, Запорізькому, Шахтарському та Мар’їнському напрямках.

Нині гаряче по всій лінії зіткнення від Куп’янська до Вугледара. Як зазначають військові оглядачі, таке враження, ніби окупанти відчули, що в них відкрилося вікно можливостей. Вони кинули на штурм чимало резервів, аби до нового року покласти під ялинку путіну хоч якийсь результат...

Надзвичайно жорсткі бої тривають на півночі та півдні від Бахмута. Окупанти тиснуть у районі Богданівки та Хромового, де впродовж тижня вони зуміли зайняти частину Хромового та ще більше посунути лінію фронту на південь від Берхівського водосховища. росіяни мають на меті відкинути ЗСУ якомога далі від Бахмута, а також максимально наблизитися до Часового Яру й Іванівського. Втім, наразі їхні успіхи є доволі локальними та не впливають на загальну ситуацію на лінії фронту.

На Авдіївці сконцентрована увага всього вищого командування зс рф. Кількість авіаударів по місту зросла до 18—20, щоденно здійснюється 30—40 наземних атак із шести напрямків. Тобто фактично по всьому периметру. З іншого боку, істотного прориву наших позицій за цей тиждень не відбулося. Найбільше окупанти скупчилися біля села Степового, де хочуть прорвати фронт, щоб перерізати логістичні шляхи. Водночас на північ від Степового ЗСУ провели низку контратак і відкинули ворога назад до залізниці.

На всіх інших напрямках, зокрема у Красногорівці, Новокалиновому, Опитному, Сєверному, Первомайському та в промзоні самої Авдіївки, ЗСУ стійко тримають оборону та не дозволили росіянам реалізувати свої наміри оточити місто.
На Херсонщині і Сили оборони, і зс рф змогли провести передислокацію військових. Там наші дрони (які, до слова, тільки на цій ділянці фронту кількісно значно переважають ворожі) активно розвідують і завдають ударів на схід від Олешківської пустелі.

СБУ разом із ГУР здійснили масовану атаку безпілотниками на Феодосію та Керч. Уже відомо про знищення вагомого інфраструктурного об’єкта, морського нафтового термінала у Феодосії, де було майже 30 резервуарів палива. «Бавовна» відвідала й аеродром у Саках...

Нашим розвідникам нещодавно вдалося підірвати дві залізничні колії на байкало-амурській магістралі в бурятії. Від вибуху постраждав 15-кілометровий сєвєромуйський тунель, у якому тривалий час горіли цистерни з паливом. Коли росіяни запустили потяг в об’їзд через «чортів міст», то диверсанти підірвали поїзд і на ньому. бам, через який, зокрема, перевозили вантажі з Північної Кореї, закритий для перевезень щонайменше до весни.

Водночас залишається інша перспективна ціль, через яку здійснюється більшість перевезень зі сходу, — транссибірська магістраль. Вона тягнеться із владивостока до москви та пролягає через такі великі річки, як Єнісей у красноярську, Об у новосибірську, Іртиш в омську, Кама в пермі, та багато інших менших річок. Якщо диверсанти зможуть зруйнувати мости на цих річках, то транссибірська магістраль зупиниться на доволі тривалий час. А інших шляхів постачання зброї з Далекого Сходу немає.

ЗСУ відмінусували російський бомбардувальник Су-24М, який ворог застосовував для завдання ударів по півдню України. Цей факт свідчить про те, що динаміка щодо прикриття ситуації вздовж Чорного моря починає змінюватися, вважає директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. У коментарі «Еспресо» він зазначив: «Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні сказав, що оборона Одеси посилюється. Були неодноразові розмови про те, що треба посилити захист Одеси зенітно-ракетними комплексами. Справді, зараз з’явилися зенітно-ракетні комплекси закордонного виробництва для захисту Одеси та узбережжя. Ймовірно, саме вони використовувалися для знищення Су-24М».