Солдат «Морфей», народний депутат України Андрій Клочко.

Багато небайдужих українців це розуміють і роблять усе можливе, щоб допомогти їм. Складні погодні умови вносять свої корективи. Запит на спеціалізовані машини дуже великий.

Цей автомобіль обладнаний сучасною технікою, дизельним генератором, бойлером на 1000 літрів води. Всередині автівки — душова кімната на чотири особи, умивальники, пральна машина, шафа для сушіння натільної білизни, одягу та речі першої потреби, серед яких рушники та засоби гігієни.

Створити такий комплекс стало можливим завдяки тісній співпраці волонтерів та Благодійного фонду «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу». Завдяки засновнику фонду Володимиру Соколовському та за підтримки народного депутата України Андрія Клочка військові 23-ї окремої механізованої бригади отримають уже другий комплекс для забезпечення гігієнічних потреб у польових умовах. Починаючи з 2014 року команда БФ напрацював успішний досвід у виготовленні мобільних комплексів для 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка. За цей час їх надійшло на передову вже одинадцять. Дослухаючись до потреб воїнів, вони постійно вдосконалюються.

«Я хочу подякувати тим, хто допомагає і підтримує, нашим волонтерам — людям із широкою душею, повною доброти і чуйності. Рух, що об’єднує в одну велику українську родину, яка вірить у майбутнє і є нездоланною. А також дякую нашим незламним захисникам, котрі боронять наші кордони та наближають Перемогу», — сказав народний депутат Андрій Клочко. Солдат із позивним «Морфей», який отримав ключі від спецавтомобіля, подякував за те, що їх не забувають. «Тільки разом ми можемо перемогти ворога», — додав захисник.


Такий вигляд зовні має мобільний лазне-пральний комплекс.


Усередині комплексу.




Володимир Кириченко допомагав обладнувати комплекс.

Фото автора.