Про це повідомляє прес-служба ОВА.

Таке право дає йому постанова Кабінету Міністрів про деякі питання формування і виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану.

Загальний розмір доходів обласного бюджету, з урахуванням міжбюджетних трансфертів, визначений на 2024 рік у сумі 1 мільярд 979,5 мільйона гривень. Це на 588,9 мільйона гривень (22,9 відсотка) менше, ніж було затверджено у бюджеті на поточний рік. Таке скорочення відбулося через зменшення власних доходів обласного бюджету та відсутність у 2024-му субвенції з держбюджету на ремонт доріг. Зокрема, всі надходження з державного дорожнього фонду наступного року будуть спрямовані на потреби безпеки та оборони. Так само на посилення обороноздатності держави будуть скеровані й усі надходження від податку на доходи фізичних осіб, утриманого з виплат військовослужбовцям.

«Левова частка (93 відсотки) запланованих видатків — це захищені статті, переважно заробітна плата та оплата енергоносіїв. Решта піде на підтримку Сил безпеки та оборони, військових частин, будівництво фортифікаційних споруд тощо. Передбачили фінансування на деякі програми, які стосуються нагального, але й тут витрати мінімізували», — прокоментував В’ячеслав Чаус.

Пріоритетами під час розподілу вільних залишків коштів станом на 1 січня 2024 року також будуть питання підтримки Сил безпеки та оборони України, будівництво фортифікаційних споруд та інші оборонні напрями.

Чернігівська область.