«Хто після кожної негоди виконує ремонтні роботи й підʼєднує до мережі знеструмлені будинки та населені пункти. Хто відновлює після обстрілів пошкоджені лінії електропередач та обладнання. Хто, попри ризик і небезпеку, захищає наш енергетичний фронт!

Ваша праця надважлива!

Дякую за вашу сміливість і професіоналізм», – написав Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук у Фейсбуці .

Члени Комітету з питань економічного розвитку вітають з Днем енергетика!

Дмитро Кисилевський:

Воїни світла, воїни добра, дякую вам від всіх українців.

Коли ви вкручуєте енергоощадливу лампу, вимикаєте необов’язкове світло у квартирі, купуєте генератор або павербанк для сім’ї - десь з вдячністю усміхається герой, який руками тримає ланцюг української енергосистеми.

За всіма розрахунками міжнародних аналітичних центрів, енергетика Україна мала вмерти рік тому без будь-яких шансів на забезпечення багатомільйонної країни стабільним світлом. Прямо в цей момент хтось ризикує життям, щоб відновити підстанцію після влучання ворожої бомби. А хтось всупереч всім прогнозам аналітиків філігранно розподіляє напругу по країні так, щоб вистачило і тинейджеру і промисловому підприємству на нічну зміну.

Значний вклад у стабільність енергосистеми роблять і підприємства енергетичного машинобудування. Вони виробляють трансформатори, турбіни, генератори, компресори, розподільчу апаратуру, кабелі, і нерідко під обстрілами.

Про подвиг українських енергетиків колись знімуть голлівудський блокбастер. Там знайдеться місце і комедії з проводами іранського шахеда, які використали для відновлення розбитої української підстанції, і для фільму жахів з містами, які виходять з пітьми. Про українське порно в темряві я мовчу.

Олексій Мовчан:

Сьогодні, у часи великих випробувань повномасштабної війни з росією, ваша робота має особливе значення. Ви стикаєтеся з великими труднощами та перешкодами, але мужньо та рішуче долаєте їх, забезпечуючи наші домівки та підприємства енергією.

Завдяки вашому професіоналізму та зусиллям ми втримуємо позиції в енергетичній війні, яку веде проти нас агресор. Щиро дякуємо за титанічну працю, воїни світла! Миру та безпеки вам!

Ганна Лічман:

В цей особливо важкий час, коли наша країна стикається з викликами, ваш внесок надзвичайно важливий і цінний для кожного з нас. Ваші зусилля та професійний підхід є показовими не тільки для нас, а й для усього світу. Ваша стійкість, відданість, трудовий ентузіазм в умовах війни кожного разу вражає і викликає непідробну гордість та вдячність.

Бажаю вам здоров'я, наснаги та нових досягнень. Ваш внесок є невимірним, і ми вдячні вам за кожну кіловат-годину, яку ви генеруєте для нашого суспільства. Дякуємо за вашу роботу та відданість!

Муса Магомедов:

Сміливі нести світло – це не лише слова, а реальні вчинки, які я побачив ще у 2014 році.

Кожен день ворог атакував електромережі, енергетики, як тільки з’являлася найменша можливість, виїжджали на ремонт ліній електропередач у сіру зону. Ми не були на постійному зв'язку, адже навіть супутникові телефони не завжди працювали. Вони йшли, а ми не знали, чи повернуться вони чи ні. І вони не завжди поверталися…

На жаль, ми не завжди знаємо кожного героя в обличчя. Але сьогодні кожен українець відчуває важливість їх праці: ціною свого життя вони втримують енергосистему попри усі намагання ворога її зруйнувати, забезпечують наші домівки світлом і теплом. Пишаюся, особисто знати багатьох енергетиків. Впевнений, світло завжди переможе темряву!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України