Повітряна атака тривала понад шість годин. Як повідомили ПС ЗСУ, з 31 «шахеда» знищено 28 у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей. У результаті падіння уламків ворожих БПЛА є пошкодження припортової інфраструктури в Одесі, кількох приміщень у Роздільнянському районі Одеської області, складів у Херсонській та кількох будівель на Дніпропетровщині.

Також у Повітряних силах нагадали, що напередодні відмінусували в акваторії Чорного моря один багатоцільовий винищувач Су-30СМ та на Маріупольському напрямку один фронтовий бомбардувальник Су-34. Зокрема, як повідомляв телеграм-канал «Николаевский Ванек», саме по району Чорноморська під Одесою ворог здійснив пуск протирадіолокаційної ракети Х-31П, носієм якої цілком може бути Су-30. Загалом за останні кілька днів знищено п’ять літаків тактичної авіації рф на відстані, яку раніше противник вважав для себе абсолютно безпечною.

Окупанти зменшують авіаційну активність і використання авіаційних бомб в Україні після того, як ПС ЗСУ збили три російські Су-34 на півдні в період з 21 по 22 грудня, йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

За попередньою оцінкою ISW, російські війська, можливо, нещодавно активізували використання авіаційних бомб проти українських сил на західному (правому) березі Дніпра частково через те, що Сили оборони пригнітили далекобійну артилерію ворога у цьому районі. Аналітики інституту зауважують: подальше зменшення кількості російських авіаударів у Херсонській області може дати нашим захисникам можливість вільніше діяти в ближніх тилових районах на західному березі Херсонської області і зайняти безпечнішу позицію на східному (лівому) березі.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку наші захисники продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби (дані на 25.12) противник здійснив 23 безуспішні штурмові дії, отримав гідну відсіч та відступив. Водночас Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Загалом за цей час на фронті відбулося 66 бойових зіткнень.

Військове керівництво привітало наших захисників і всіх українців з Різдвом.

Так, Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний у своєму телеграм-каналі написав: «Вітаю вас зі світлим святом Різдва Христового! Усіх солдатів, матросів, сержантів і офіцерів, усіх воїнів, які зі зброєю в руках б’ються за те, щоб світ не поглинув морок. Вшануймо у ці дні тих, кого зараз немає з нами поруч, хто віддав своє життя за нашу країну, правду і свободу.

Різдво — це велике свято надії та віри. Віри у перемогу світла над темрявою. Добра над злом. Я дякую кожному захиснику, кожній захисниці, хто бореться й наближає нашу Перемогу!».

Начальник Головного управління розвідки МОУ генерал-лейтенант Кирило Буданов у різдвяному привітанні наголосив, що кремлівський режим ніколи не зможе реалізувати своїх планів щодо знищення української державності. Адже українці — сильна нація, здатна здолати все на шляху до своєї свободи й незалежності. «2024 рік — це передусім рік продовження боротьби, героїзму та мужності українських захисників, і зустрінемо ми його, завдаючи нищівної поразки рашистам заради звільнення рідної землі», — додав він.