Про це йдеться у повідомленні командувача Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука в Телеграмі.

«А флоту на росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ РФ – крейсером «Москва», прямує великий десантний корабель «Новочеркаськ», – йдеться у повідомленні.

Командувач подякував пілотам повітряних сил та усім причетним за проведену філігранну роботу.

Додамо, опозиційні кримські ЗМІ повідомляють, що було знищено судно, яке привезло до окупованого півострова боєприпаси з Ірану.

Нагадаємо

Перед цим – близько 3 години ночі  – у районі Феодосії пролунали вибухи. Низка каналів у Телеграмі повідомляла, що було підірвано корабель з іранськими боєприпасами, в порту виникла пожежа.

«Мешканці Феодосії повідомляють про гучні вибухи над містом. Попередньо працює система ППО», – йшлося у повідомленнях.

Зазначалося, що місцеві жителі чули кілька вибухів у районі порту, після чого в небі з'явилися сліди диму.

Також раніше окупанти перекрили рух Кримським мостом.

Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов підтвердив атаку в районі Феодосії. Він заявив, що територію порту оточено, детонація нібито припинилася, а пожежа локалізована.

Щодо ситуації в Криму

Загалом у Криму все частіше лунають вибухи. Наші захисники провели вже десятки операції на півострові та у Чорному морі, знищуючи російські бази, склади та кораблі.

Зокрема, 20 грудня стало відомо про потужний вибух у районі населеного пункту Чорноморське на заході Криму. Тоді ж «прилетіло» по центру дальнього космічного зв'язку Повітряно-космічних сил росії.

Відтак 24 грудня в Севастополі зранку прогримів потужний вибух. За словами очевидців, перед цим було чутно звук, схожий на шум ракети.

Довідково

«Новочеркаськ» (ВДК-46) — великий десантний корабель проекту 775 (775/II) класу Ropucha, що перебуває на озброєнні Чорноморського флоту ВМФ росії.

Призначений для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів. Здатний транспортувати різні види бронетехніки, включаючи танки.

Водотоннажність 3 450 т (нормальна), 4 080 т (повна).

Довжина 112,5 м

Ширина 15 м

Осадка 3,7 м

Двигуни 2 дизелі

Потужність 2 × 10 500 к. с.

Швидкість ходу 17,8 вузла (33 км/год)

Дальність плавання 6000 морських миль на 12 вузлах

Екіпаж 87 осіб

Вічного плавання!..

Фото з відкритих джерел.