Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Зокрема, на Куп’янському напрямку ворог намагається за будь-яку ціну захопити Синьківку та створити умови для блокування Куп’янська. Продовжує нарощувати зусилля за рахунок переміщення підрозділів з інших ділянок фронту.

За інформацією Сирського, на Бахмутському напрямку також гаряче: мета росіян — захоплення Богданівки, відновлення втрачених позицій у районах Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Для цього окупанти застосовують штурмові групи «добровольчого корпусу», які передислокували з півдня, залучають особовий склад морської піхоти каспійської флотилії. Останнім часом значно збільшили застосування броньованої техніки, дронів-камікадзе та продовжують вести інтенсивні артилерійські обстріли.

«Попри складну ситуацію наші воїни, виявляючи надзвичайний професіоналізм та мужність, стримують просування ворога та завдають йому значних втрат. Лише за останній тиждень на східному напрямку окупанти втратили більш як три тисячі особового складу, з них вбитими — понад тисячу осіб. Знищено та пошкоджено 361 одиницю ворожої техніки. З них 43 танки, 83 бойові броньовані машини, 69 артилерійських систем», — констатує Сирський.

Окупаційні війська направили на захоплення Авдіївки підрозділи «шторм Z» та «шторм V», повідомив в інтерв’ю ВВС Україна командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

За його словами, для того аби прогресувати в наступальних штурмових діях, повинно бути максимальне забезпечення людським ресурсом і технікою. Тому ворог уже третій місяць намагається продавити нашу оборону, не шкодуючи ні людей, ні озброєння, ні військової техніки. Він постійно нарощує свої зусилля для досягнення цієї мети. Своєю чергою сили оборони постійно маневрують своїми частинами та підрозділами. Мовляв, ситуація постійно змінюється — і в кращий, і в гірший бік. Якщо в гірший, то «реагуємо максимально підрозділами і частинами, безпосередньо тими засобами, які на сьогодні у нас є».

Загалом, додав він, в Авдіївці ворог зосередив велику кількість особового складу, наступ проводить у напрямку головного удару, а також на відволікаючих напрямках. Тарнавський зазначив, що наші воїни впевнено ведуть оборонні дії. «Але є об’єктивні та суб’єктивні причини. Якщо в чистому полі залишитися, то є можливість для збереження особового складу і техніки десь зробити крок назад або в бік, втягнути в «мішок» і потім знищити ворога. А потім вийти в попереднє положення», — пояснив командувач ОСУВ «Таврія».