У головному фінансовому документі громади заплановано отримати доходів обсягом 6,3 мільярда гривень. Видатки бюджету становлять 6,5 мільярда гривень, з яких 5,6 мільярда — за рахунок власних надходжень.

Як зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, усі кошти, крім захищених статей, розподілили згідно із пріоритетами.

«Ми змінили свої пріоритети, відклали на потім більшість планів та проектів, натомість сфокусувалися на головному — допомозі військовим», — наголосив посадовець. За його словами, пріоритетними напрямами роботи залишаються також стійкість громади та турбота про її мешканців.

Видатки бюджету за названими пріоритетними напрямами становлять у грошовому вимірі три мільярди гривень, з яких майже один мільярд спря-
мують на безпеку та оборону (983,1 мільйона гривень)

Депутати також затвердили програму соціально-економічного розвитку на наступний рік. Її основними завданнями є підтримка тих, хто захищає країну, реалізація інвестиційних проектів у промисловості, зокрема на території індустріальних парків, забезпечення сталої роботи об’єктів критичної інфраструктури, підтримка бізнесу. У документі також передбачено надання адміністративних і соціальних послуг жителям громади та внутрішньо переміщеним особам, а також низка інших завдань із забезпечення стійкості територіальної громади. До речі, перед обговоренням програми на 2024 рік міський голова звітував про те, як виконали такий документ нинішнього, другого воєнного року.

Вінницька область.