На чергову сесію запросили представників військових формувань, що дислокуються на території краю. Міський голова Калинівки Василь Поліщук повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію нашої держави на забезпечення оборонців країни громада спрямувала майже 64 мільйони гривень. Окрім того, з бюджету громади виплатили на лікування поранених 1,8 мільйона гривень, на допомогу захисникам і захисницям — 2,5 мільйона гривень, на відшкодування витрат з поховання полеглих на полі бою — 960 тисяч гривень. Понад мільйон гривень громада зібрала під час благодійних заходів, їх організовували 65 разів.

Свій внесок у наближення нашої Перемоги зробили працівники апарату міської ради, управлінь, відділів, закладів культури, освіти, медицини. Вони щомісячно переказують кошти на потреби військових — загалом зібрали 2,2 мільйона гривень.

Місцеві сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства безпосередньо надали допомогу тим, хто боронить країну від окупантів, на суму понад 3,4 мільйона гривень.

Спільними зусиллями мешканці Калинівської громади придбали для військових 44 автомобілі, 18 квадрокоптерів, 12 генераторів, 47 тепловізорів, чотири снайперські приціли, а також прилади нічного бачення, біноклі, шоломи, понад 1200 комплектів військових одностроїв, майже 900 пар взуття. Задовольнили потреби оборонців у будівельних матеріалах, яких передали дев’ять тисяч тонн, та в пальному для техніки — 2300 літрів.

Доправили 58 бензопил, тисячу одиниць будівельного інвентарю, 800 кілограмів цвяхів, 120 буржуйок, 154 маскувальні сітки, п’ять тисяч окопних свічок та 74 тонни(!) харчових продуктів.

Присутніх на сесії військових особливо зворушила інформація про те, як у громаді піклуються про дітей оборонців країни. Усі вони забезпечені безплатним харчуванням у дошкільних закладах, а також у ліцеях і гімназіях громади. Ще одна пільга для дітей — це безплатне навчання у музичній школі.

«Хоч би як було фінансово скрутно, для нашої громади першочерговими залишатимуться питання надання допомоги військовослужбовцям, — зазначив міський голова Калинівки Василь Поліщук. — У нас є велике бажання зробити свій внесок у нашу Перемогу, а можливості для цього ми знайдемо, як знаходили їх дотепер».

Присутні на сесії військові щирим потиском рук подякували керівнику громади, депутатам за вагому підтримку. Перемога здобувається не тільки на фронті, з таким надійним тилом ми зобов’язані здолати ворога, зазначили гості у військових одностроях.

До речі, напередодні зібрання депутатів громада передала військовим іще одне авто — марки «Вольво». Його придбав колектив Калинівського фахового технологічного коледжу. За словами директора навчального закладу Руслана Будяка, знайти транспорт допомогли волонтери Вікторія Пасіченко та Ольга Шуляк. Автомобіль поїхав до військової частини, де служить мобілізований із села Хомутинці Калинівської громади. І це не перша допомога військовим від педагогічного і студентського колективу коледжу.

Вінницька область.