Попри війну і викликані нею складнощі комунальне підприємство КП «Володимиртепло» безперебійно забезпечує квартири містян та установи теплом. Досягнуто цього завдяки злагодженій роботі працівників підприємства та тісній взаємодії з місцевою владою і депутатським корпусом.

У міжсезонний період КП «Володимиртепло» на 100 відсотків підготувало усі 18 котелень і провело гідравлічні випробування та ремонт теплових мереж. На випадок перебоїв з електропостачанням усі котельні забезпечили допоміжними джерелами живлення (генераторами). Також коштом місцевого бюджету замінено 556 метрів зношених трубопроводів на сучасні енергоощадні та попередньо ізольовані.

Завершено автоматизацію та диспетчеризацію котелень на вулицях Драгоманова, 20 та на Луцькій, 221, які тепер працюють в автоматичному режимі, без персоналу, а їх робота контролюється аварійно-диспетчерською службою підприємства.

Триває переведення котелень на місцеве паливо. Так, у котельнях на вулицях Луцькій, 168 та Сагайдачного, 7 за кошти з міського бюджету проведено заміну чотирьох газових котлів на твердопаливні, які працюють на дерев’яній щепі, потужністю 1,45 МВт кожний. Вдосконалювалася і сама тепломережа. Все це дало можливість підвищити її надійність і скоротити витрати на експлуатацію.

За кошти міського бюджету підприємство встановило 32 вузли обліку теплової енергії в житлових будинках та провело капітальний ремонт димової труби на котельні по вулиці Старицького, 12. Зміцнюється і технічна база підприємства. Так, за бюджетні кошти придбано два дизельні генератори потужністю 38 та 46 кВт; тракторний напівпричіп та автомобіль, три конвеєри для навантаження щепи, мотопомпу для викачування рідин, електрогідропрес для проведення гідравлічних випробувань, котел та два газові лічильники.

Торік КП «Володимиртепло» надавало послугу централізованого опалення 6476 домогосподарствам міста, реалізація теплової енергії відбувалася 39 бюджетним установам та організаціям і 148 комерційним споживачам.

Попри те, що послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання надавалися вчасно і переважно якісно, наприкінці  2023 року заборгованість населення становила 6,7 мільйона гривень. Це гальмує роботу підприємства, не дає йому змоги в повному обсязі виконувати роботи з модернізації котелень і теплової мережі. У КП «Володимиртепло» сподіваються, що населення міста належно оцінить їх сумлінну працю і своєчасно розраховуватиметься за отримані послуги. Від цього залежатиме, чи теплими будуть батареї у їхніх помешканнях, чи тектиме з кранів гаряча вода.

Волинська область.

Фото з відкритих джерел.