Цими святковими днями повсюди лунає різдвяна коляда. Народний вокальний аматорський колектив «Стебничаночка» Стебницького народного дому на Львівщині взяв участь в обласному фестивалі українського зимового фольклору «Нова радість стала. Розколяда».

Так само мистецькі колективи Народного дому і місцевої музичної школи гідно представили Стебник на фестивалі «Ґаздиня-Фест», що відбувався у центрі громади — місті Дрогобич.

«Той, хто береже та поширює традиції рідного краю, пам’ятає свою історію, завжди сильніший за того, хто тільки те й знає, що руйнувати чуже. Ми все пройдемо. Ми все здолаємо. Разом. Усе буде Україна!» — зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Та різдвяна коляда нині — не тільки заради збереження традицій. Директор Стебницького народного дому Іван Куць, художній керівник закладу Ольга Жерченко, стебничанки Наталія Петруняк і її сестра Богдана Шайдецька та інші аматорки активно долучаються до волонтерства. На культурно-мистецькому дійстві «Колядує стебницька родина» та інших заходах під гаслом «Приймаємо коляду — підтримуємо ЗСУ» у місті збирали кошти на придбання дронів та інші потреби військових.

«Перелік добрих людей, які зголосилися допомогти на дрони із РЕБ-станціями для наших воїнів, дуже великий», — прокоментував принагідно відомий волонтер, ветеран ЗСУ Роман Козачок.
Роман Козачок після поранення та повернення із госпіталю створив громадську організацію «Побратими Стебника». Запитів волонтери отримують чимало. Останній — від стебницького воїна Віталія Гуменчика.

«Придбали тактичний планшет, який вибрав побратим, котрий служить оператором розвідувальних дронів, — прозвітував Роман Козачок. — Відправили так само днями ще дві пічки-буржуйки під окопні свічки, та не порожні, а наповнені яблуками, нашим захисникам на донецький напрямок».

Активно волонтерять і інші стебничани: Ольга Янів, Наталія Пецюх, Оксана Радищак. Чимало всього зібрали громадські активісти для святкових посилок бійцям. Знамениті галицькі пампухи для захисників напік Богдан Петруняк, син Наталії Петруняк. Тож приклад старших надихає. Бо Перемогу куємо всі спільно!

Львівська область.

Фото зі сторінки Стебницького народного дому у Фейсбуці.