Нове стаціонарне відділення на 20 ліжок відкрили в Надвірнянській ЦРЛ. Воно оснащене сучасним сертифікованим обладнанням та облаштоване з урахуванням вимог інклюзивності приміщень. Отож військові мають можливість відновлюватися після травм, захворювань та оперативних втручань.

Тут є великий зал фізичної реабілітації, кабінети фізтерапії, ерготерапії, масажу, апаратної фізіотерапії. Створено можливості для терапії мови й мовлення, надання психологічної допомоги.

До відкриття відділення долучилися народні депутати Олена Вінтоняк (на знімку ліворуч) і Василь Вірастюк (на знімку праворуч), начальники облвійськадміністрації та Надвірнянської РВА Світлана Онищук і Петро Хмельовський, голови Надвірнянської райради Олександр Кеніз та міськради — Зіновій Андрійович. Під час відвідин медзакладу гості поспілкувалися з воїнами, подякували за службу й захист України та побажали швидкого одужання.

«Тисячі наших військових, які повертаються з фронту з пораненнями, контузією та іншими травмами, потребують реабілітації — якісної, професійної та ефективної, — наголосила Олена Вінтоняк. — Так само й сотні цивільних громадян мають необхідність у таких послугах. Забезпечення реабілітаційними центрами — це обов’язок держави та місцевої влади. До слова, в Надвірнянському відділенні працює спеціаліст-реабілітолог із Бахмута. Це так само свідчення глибокої зануреності в проблематику держави: люди, які втратили все, приїхали в іншу громаду й отримали тут роботу, можуть надавати якісну допомогу саме тим, хто сьогодні цього потребує».

«Основною метою центру стало надання допомоги воїнам, які отримали тяжкі травми на війні, — наголосив надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович. — Так само це дуже важливий і необхідний елемент для підтримки після інсультів та інфарктів важкохворих жителів району і внутрішньо переміщених осіб. Це й можливість для повноцінного розвитку Надвірнянської громади».

Івано-Франківська область.

Фото надано автором.