Відомі українські фотографи розповіли мовою світлин про найскладнішу зиму за всю історію сучасної України: як жили українці під час масових відключень світла, налагоджували побут, продовжували працювати й допомагати одне одному, доки енергетики відновлювали пошкоджену ворогом енергосистему. На виставці також презентували однойменну фотокнигу.

До відкриття фотовиставки долучився й заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов. «Минула зима була найскладнішою в історії України.

Особливо важкою вона була для Одещини. На тлі морозів росіяни влаштували для нашого регіону справжній терор. Тижнями одесити були без електроенергії й тепла через влучання російських ракет та дронів по об’єктах критичної інфраструктури. У суцільній темряві енергетики працювали цілодобово, заживлювали міста та села, рятували нас від холоду. Ця фотовиставка вкотре доводить, що наші енергетики не тільки сильні та професійні, а ще й креативні та талановиті», — сказав Олександр Харлов.

Серед авторів світлин такі відомі українські фотографи, як Саша Маслов, Сергій Коровайний, Євген Малолєтка, Поліна Полікарпова, Мстислав Чернов, Михайло Палінчак, Сергій Моргунов та багато інших.

Ідея цього проєкту з’явилася рік тому. Коли після перших масованих обстрілів по енергетиці українці залишилися без світла, зв’язку і тепла, а українські енергетики об’єднали зусилля, щоб відновити електропостачання по всій країні.

Фото з відкритих джерел.