Захід провели у приміщенні Берегівської філії навчального центру «Матіас Корвінус колегіум». До зустрічі приєдналися голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, Генеральний консул Угорської Республіки в місті Ужгороді Йожеф Бочкаі (на знімку праворуч), депутати всіх рівнів, керівники громадських організацій і релігійних конфесій.

За словами голови ОВА Віктора Микити (на знімку ліворуч), шлях України до ЄС став відкритим завдяки роботі команди Президента, наших захисників та всього українського народу: «Важливо, що неабияку роль в ухваленні історичного рішення про початок переговорів щодо вступу нашої країни до Євросоюзу відіграли національні спільноти Закарпаття, які продемонстрували тверду проукраїнську позицію».

Також очільник області передав листи подяки від імені віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної лідерам угорської громади краю. Водночас вручив грамоти керівникам окремих територіальних громад Берегівського району, де проживають представники угорської національної спільноти, які зафіксували позиції громад щодо необхідності ухвалення рішення про початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу.

«У вирішальний момент для майбутнього України лідери угорської громади публічно звернулися до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з проханням підтримати відкриття перемовин, — наголосив Віктор Микита. — Ці кроки з-поміж інших стали фундаментальними в прийнятті потрібного для України рішення».

На завершення голова ОВА подякував учасникам наради за консолідацію і тверду проукраїнську позицію.

Закарпатська область.

Фото прес-служби ОВА.