Проєкти-переможці обласного конкурсу «Безпечні стійкі громади» профінансують на загальну суму 43 мільйони гривень. Щоправда, кошти надаватимуть на умовах співфінансування з громадами. Про це йдеться в рішенні, ухваленому на сесії депутатами облради. Першим пунктом у ньому значиться зміна назви конкурсу: замість «Успішні сильні громади» — «Безпечні стійкі громади».

«В умовах воєнного стану місцеве самоврядування має ґрунтуватися на трьох основних пріоритетах: безпека та оборона, стійкість, турбота, — зазначається в рішенні сесії. — Перший пріоритет кожної громади — підтримка Сил оборони України, а також безпека самої громади».

Як зазначив голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий, обов’язково будуть підтримані проєкти щодо закупівлі дронів та іншого військового обладнання. «Тож наша область значно збільшить допомогу ЗСУ за підтримки місцевого самоврядування, — наголосив В’ячеслав Соколовий. — Об’єднавши зусилля, ми підтримаємо ініціативу глави держави «Мільйон дронів для ЗСУ».

Конкурс проєктів на кращий розвиток громад на Вінниччині традиційний. Нині організатори наголошують на зміщенні акцентів при написанні проєктів. Головним із них є підтримка оборонців країни для швидкого забезпечення нашої Перемоги.

Вінницька область.