Земляки активно обговорюють неординарну новину в соціальних мережах та порівнюють її з іншими — діаметрально протилежними. З’явився скрін свіжого рішення сесії однієї із сільрад: депутати погодили на весь 2024 рік щомісячні доплати голові громади в розмірі 170% посадового окладу, а також премії до свят у розмірі 100% від окладу, регулярні надбавки за вислугу років та високі показники в праці, виплати на оздоровлення у зв’язку з відпусткою.

Улітку минулого року в Сумах розгорівся скандал через захмарні зарплати чиновників міськради та керівників комунальних підприємств. Хтось із пильних та небайдужих оприлюднив у мережі копії документів про нарахування зарплат поважним людям — у декого заробітки наближалися до сотні тисяч гривень. Невдовзі відбулася сесія міськради, на якій депутати ухвалили рішення: на весь період воєнного стану обмежити виплати посадовцям, разом із «накрутками», 25 тисячами гривень. Зекономлені кошти спрямувати на оборонні потреби: зокрема, облаштування захисних споруд, яких у Сумах бракує.

Та недовго «музика грала». Через кілька місяців влада в Сумах перейшла до міської військової адміністрації, і її начальник Олексій Дрозденко обмеження зарплат чиновників скасував. Бо, за його словами, через запроваджені фінансові обмеження насамперед постраждали «прості працівники». Чи задовольнило таке пояснення сумчан — питання, як мовиться, риторичне.

Сумська область.

На знімку: Геннадій Дем’яненко.

Фото з відкритих джерел.