Названу техніку й обладнання закупили за кошти, зібрані депутатами обласної та Вінницької міської рад, які є координаторами Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Підставили плече працівники одного з комунальних підприємств, які встановлювали на автомобілі системи «мініград». Це розробка вінницьких волонтерів, які також брали участь у роботі. Допомогу передавали військовим у Вінниці.

Як зазначив голова Вінницької обради В’ячеслав Соколовий, команда Міжрегіонального штабу підтримала свого колегу депутата облради Олега Легезу та його побратимів.

Посадовець наголосив, що їхній підрозділ виконує бойові завдання на гарячій ділянці фронту. Тому така підтримка технічно підсилить військових.

«Дуже символічно, що передаємо допомогу в День Соборності нашої держави, — зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Фронт і тил разом докладають зусиль для нашої Перемоги». За словами посадовця, така єдність ще більше вселяє віру і на фронті, і в тилу, що Україна переможе ворога.

Заступник командира батальйону ССО на ім’я Сергій схвально відгукнувся про обладнання, встановлене на автомобілях. Сказав, що воно ефективне у використанні. Їхній підрозділ уже отримував таку техніку від вінничан, мав змогу перевірити її під час обстрілу ворожих позицій.

«Можемо під’їжджати у визначене місце, вражати цілі на відстані до 20 кілометрів і швидко змінювати позицію, — розповів заступник командира батальйону. — Під час таких операцій фактор часу відіграє важливу роль. Ви зробили велику справу».

А військові подарували вінничанам шеврони та прапори свого підрозділу.

Вінницька область.

Фото з сайту Вінницької обласної ради.