На цю посаду того самого дня був призначений генерал-полковник Олександр Сирський.

«Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки усім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі.

Відверто поговорили про те, що потребує змін в армії. Термінових змін.

Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду», — зазначив Президент у вечірньому зверненні до українського народу і додав, що ухвалить рішення про оновлення керівництва ЗСУ. Команду перезавантаження Збройних Сил України, за словами Володимира Зеленського, Головком Сирський представить днями.

Президент України ухвалив рішення присвоїти звання Героя України та вручити орден «Золота Зірка» колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

Про це йдеться в офіційному указі №61/2024 від 8 лютого 2024 року, оприлюдненому на сайті глави держави.

Як зазначається, нагородили Валерія Залужного за визначні заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності, самовіддане служіння Українському народові.

«2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України.

Ми всі пишаємося нашою армією. І ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб Українська армія стала армією-переможцем.

Я дякую кожному й кожній, хто вірить в Україну, б’ється заради України, працює заради нашої Перемоги та допомагає — допомагає Україні!» -резюмував Президент.

Керівники парламенту теж прореагували на своїх сторінках у соцмережах на кадрові зміни.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук:

«Дякую за службу, пане Генерале, Валерію Залужний!

Бажаю новому Головнокомандувачу ЗСУ, генералу Олександру Сирському та всьому Українському народу якнайшвидшої Перемоги!

Слава Україні».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко:

«Валерію Федоровичу, дякую за роки Вашої служби!

За дії й рішення заради народу, заради України, заради справедливої Перемоги.

Чимало зроблено за цей час — цінуємо все, що було досягнуто разом з українськими воїнами. Це точно в історії та ніколи не буде забутим.

Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України. Віримо і знаємо, що Перемога буде українською!

Слава Україні!».

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк:

«Безумовно, Генерал Валерій Залужний своїми діями вже увійшов в історію як символ спротиву і нескореності українського народу!

Символом бути непросто... Сил Вам, пане Генерале!

Дякуємо за захист України!».

Фото зі сторінки Верховної Ради України у Фейсбуці.