ТОВ «Амбар+» стало першим у цьому році підприємством, яке подало пакет документів до Вінницької міськради на відшкодування витрат за спорудження сонячної електростанції (СЕС). Компанія придбала і встановила сто сонячних панелей, а також інше обладнання, необхідне для виробництва електрики з енергії сонця. Інвестували у проєкт «зеленої» енергетики півтора мільйона власних коштів.

Як пояснили на підприємстві, це дасть можливість замістити на десять відсотків споживання електроенергії за рахунок відновлювального джерела. ТОВ «Амбар+» займається виробництвом продуктів борошномельно-круп’яної промисловості. Безперебійне використання електрики є однією з обов’язкових умов роботи обладнання. Таку можливість частково забезпечить робота СЕС у разі блекауту.

Нагадаємо, міська влада запровадила стимули для суб’єктів господарювання, які запроваджують у виробництво відновлювальні джерела енергії.

Громада відшкодовує частину коштів незалежно від форми власності підприємства. Пік спорудження СЕС припав на 2023 рік, коли у міській громаді з’явилося понад тридцять таких об’єктів.

Вінницька область.

Фото зі сторінки ТОВ «Амбар+» у Фейсбуці.