В урочистостях із цієї нагоди взяли участь керівники облради, яка заснувала згадані навчальні заклади, профільні посадовці обласної військової адміністрації, родини військовослужбовців, представники громадськості. Присутні вшанували пам’ять полеглих захисників України хвилиною мовчання.

Передаючи згадані сертифікати їхнім власникам, перший заступник голови облради Олександр Лемешко та директор департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський наголосили на важливості посилення військово-патріотичного виховання учнівської молоді в сучасних умовах. Тож з 1 вересня минулого року в Полтаві почав функціонувати ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героя України Віталія Грицаєнка (такий заклад у Кременчуці відкрили набагато раніше).

А невдовзі депутати облради підтримали ідею про заснування іменної стипендії для кращих ліцеїстів. Уродженець Полтави Дмитро Пругло став воїном-добровольцем 2014 року. Він був прикладом для підлеглих на посаді заступника командира роти по роботі з особовим складом спецпідрозділу «Азов» Національної гвардії України. Зрештою, поліг смертю хоробрих у бою під час ворожого обстрілу позицій наших захисників 7 червня 2019 року в Бахмутському районі на Донеччині.

Учасникам урочистостей презентували присвячений пам’яті звитяжця концертний номер «Хоробре серце» та показовий виступ вихованців військово-патріотичного центру «Воїн». Вони також оглянули інтерактивний тир полтавського ліцею, ознайомилися з умовами проживання його учнів. Присутні висловили впевненість у тому, що в таких закладах зростає і гартується майбутня військова еліта нашої держави.

Полтавська область.

Фото з сайту обласної ради.