Як уже інформував «Голос України», в Любліні підписано угоду про міжрегіональне співробітництво між Закарпатською областю та Люблінським воєводством Республіки Польща. Зокрема, домовлено про спільну презентацію двома регіонами можливостей пішохідного переходу «Лубня — Волосате» на українсько-польському кордоні з подальшим ініціюванням його відкриття.

Також розпочато підготовку до укладання міжрегіональної угоди про співпрацю між Закарпатською областю та Підкарпатським воєводством. Підписати документ планують на переході «Лубня — Волосате» вже восени.

Закарпатська обласна рада, інформує її прес-служба, ви-словлює щиру вдячність за сприяння в організації візиту дипломату, колишньому Надзвичайному і Повноважному Послу України в Чеській Республіці, двічі генеральному консулові України в місті Любліні Івану Грицаку (на знімку), який своїм авторитетом, зв’язками й наполегливістю сприяв підготовці та реалізації досягнутих домовленостей. В облраді далі додають, що Іван Грицак — палкий патріот, який в складний для нашої держави час спрямовує усі свої знання та зусилля для якомога швидшого здобуття Перемоги України у війні з росією. Саме за сприяння дипломата Грицака Закарпаття неодноразово отримувало гуманітарні вантажі з гостро необхідними для ЗСУ і критичної інфраструктури області речами, транспортом та медикаментами.

До речі, закарпатець Іван Грицак, попри поважний вік, зумів організувати в Любліні гуманітарний хаб. Звідти сотні палет із харчами, медичними засобами, генераторами, пакетами для рятувальників та іншими необхідними товарами були передані з різних регіонів Польської Республіки на Закарпаття.

Водночас наголошується, що керівництво обласної ради сподівається на тривалу і плідну подальшу співпрацю з цим авторитетним дипломатом.

Ужгород.

Фото прес-служби облради.