Але тепер міська виборча комісія не може зібратися, щоб оформити їх заміну наступними депутатами за списками політичних партій.

Членів комісії — 18, але на перше засідання прийшли троє, а на друге — п’ятеро. Формальними причинами є перебування на лікарняному, за кордоном, один служить у ЗСУ, ще двоє — не можуть відлучатися з основної роботи. Хоча місцеві політичні оглядачі вбачають у цьому затягуванні ознаки постійного протистояння міської військової адміністрації з міською радою. Тим паче що заміну депутатів мають провести із партії «Рідний дім» (двох) та «Слуги народу». Відсутність саме двох депутатів від партії «Рідний дім», яку представляють відставлений судом міський голова Владислав Атрошенко та виконувач обов’язків голови Олександр Ломако, є критично важливим для депутатської більшості. Недарма остання сесія була зірвана саме через відсутність кворуму.

Як пояснив голова міської виборчої комісії Олексій Сікач, комісія звертається до партій, щоб вони провели заміну своїх представників у комісії. Мова йде про членів ТВК від «Європейської солідарності», «Голосу», Всеукраїнського політичного об’єднання «Єдина родина», «Республіка» та «За майбутнє».

У випадку подальшого блокування роботи виборчої комісії Центральна виборча комісія відповідно до закону має визнати ТВК недієздатною.

Чернігівська область.

Фото з відкритих джерел.