Левову частку турбот про ветеранів російсько-української війни мають взяти на себе місцеві громади. Вони перебувають найближче до людей, тому найкраще обізнані з їх потребами. На цьому наголосив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов під час зустрічі з керівниками територіальних громад.

«Хоч би що ми робили на рівні області, хоч би як старалися, хоч би яких зусиль докладали, все одно без вашої підтримки не зможемо дійти до кожного ветерана, — зазначив посадовець. — Адже саме громади перебувають найближче до захисників і їхніх родин. Тому потрібна належна робота в громаді».

Очільник краю окреслив першочергове завдання для голів громад. За його словами, кожен ветеран та його сім’я мають отримувати вчасну і належну підтримку у своїх громадах. Родини не повинні чекати, доки на них звернуть увагу. Ініціативу треба виявляти керівникам громад, усім тим, хто працює з ветеранами.

Для встановлення контролю за такою роботою Сергій Борзов запропонував заслуховування звітів тих, хто працює у сфері ветеранської політики. «Заслухаємо кожного, встановимо, що вже зроблено і що ще треба зробити, зробимо висновки та виправимо помилки», — наголосив посадовець.

Нагадаємо, на території області створені та працюють 63 територіальні громади. Окрім їх очільників, на зустрічі були присутні керівники профільних структурних підрозділів ОВА.

Робота з ветеранами має здійснюватися без нагадувань і переконань, сказав на закінчення розмови очільник обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Фото з сайту Вінницької ОВА.