Героїню вистави «Мадам Рубінштейн», яка створила імперію краси, вдосконалюючи свої косметологічні продукти, вважають однією з найбагатших жінок в історії.

«Вирішили розказати саме про видатну людину, бо такі люди змінюють історію, надихають. А це те, що нині потрібно кожному з нас. Ні від кого нічого не чекати, а діяти самотужки. Тому я пропоную усім зустріти весну в ДРАМіКОМі, побачити красу, історію легендарної жінки і повірити у себе», — розповів директор-художній керівник театру Сергій Мазаний.

Це вже третя п’єса, яку ставить на сцені ДРАМіКОМу київський режисер Ігор Матіїв.

«Це вистава про красу, бізнес, шлях нагору і про те, яку ціну людина платить, щоб опинитися на вершині. Розповідаємо про реальну жінку, тож, думаю, її історія буде і повчальною, і корисною», — каже він.

Троє із дев’яти акторів, задіяних у виставі, грають головні ролі.

«Настільки якісно виписані образи, діалоги, що я одразу відчула, що це моє. Коли мені зробили грим, здалося, що я ще й схожа на свою героїню. Ця роль — подарунок для актриси, вона надзвичайно багатогранна, мені подобається у ній усе. Хелена суперечлива, добра, скупа і цілеспрямована. Я трохи інша — скромніша. А вона мені дає сили і впевненість у собі. У цій ролі я реалізовую весь свій багаторічний досвід», — поділилася заслужена артистка України Неллі Масальська, яка вже 47 років працює у ДРАМіКОМі. За цей час зіграла понад 80 ролей. Тепер гратиме Хелену Рубінштейн.

Колишнього військового Патріка О’Хіггінса, який не може знайти себе у цьому житті та пішов працювати до мадам Рубінштейн, грає Юрій Захаров.

«Мій герой — реальна людина, я читав інформацію про нього і налаштовувався на роль. Аналізував, чому він так змінився. Що більше вдавалося дізнатися, то більше деталей додавав, створював глибший образ», — згадує актор.

Головний режисер театру Антон Меженін зазначає: йому цікаво, щоб трупа розвивалася, щоб постійні глядачі бачили акторів з різних боків. Тому у цій трагікомедії зайняті й досвідчені, й молодші актори.

«Вистава має глибоку проблематику. Попри складні часи театр, розважаючи, повинен замислюватися про щось серйозне», — впевнений він.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпропетровської обласної ради.