Операційний стіл, обладнання для акушерів та гінекологів, апарат УЗД, медичні планшети для сімейних лікарів — усе це медобладнання загальною вартістю майже 400 тисяч євро отримала від Чехії одна з лікарень у Марганецькій громаді Нікопольського району, що на Дніпропетровщині.

Також представники чеських виробників медобладнання провели для наших лікарів майстер-класи, під час яких знайомили з нюансами роботи на устаткуванні. «Ми вже неодноразово були в Дніпропетровській області, спілкуємося з місцевими жителями, представниками органів місцевого самоврядування, чудово розуміємо і знаємо потреби регіону. Тож налаштовані розвивати нашу співпрацю. Чехія й надалі підтримуватиме медичні заклади області», — запевнив посол Чехії в Україні Радек Пех.

Акушер-гінеколог лікарні Володимир Скрипник розповів, що завдяки медобладнанню та меблям, які надали чеські партнери, у медзакладі облаштують три кабінети: «Щодня стикаємося з серйозним навантаженням. Коли доставляють поранених від обстрілів, допомагають усі лікарі й увесь медперсонал. При цьому по допомогу звертаються багато пацієнтів з різними проблемами і патологіями. Саме нове обладнання дасть змогу працювати оперативніше та надавати якісніші послуги людям».

Фото Дніпропетровської обласної ради.