Грузія — Люксембург. 2:0. Вельс — Фінляндія. 4:1. Польща — Естонія. 5:1. Ізраїль — Ісландія. 1:4. Греція — Казахстан. 5:0.

Боснія і Герцеговина — Україна. 1:2 (на знімку). Голи: Матвієнко, 57 (а/г), Яремчук, 85, Довбик, 88.

Боснія і Герцеговина: Шегич, Агметгоджич (Ковачевич, 82), Гаджикадунич, Колашинац, Дедич (Чевич, 67), Цимирот, Гайрадинович (П’янич, 82), Крунич (Рагманович, 90+2), Газибегович, Джеко, Демирович. Тренер — Саво Милошевич.

Україна: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Бражко (Яремчук, 81), Зінченко (Малиновський, 76), Зубков (Гуцуляк, 76), Мудрик, Судаков, Довбик (Таловеров, 90+2). Тренер — Сергій Ребров.

Рефері — Фелікс Цваєр (Німеччина).

Заниця. «Біліне Поле».

Дуже складний матч, до якого боснійці добре підготувалися, діяли компактно. У першому таймі суттєвих помилок в обороні обидві команди не припустилися. Господарі досить агресивно зустрічали українських футболістів на своїй половині поля, заважаючи їм вести наступальні дії.

Українці хоч і були ініціативніші, більше володіли м’ячем, але в них були явні проблеми в організації атак. Вони завдали мізерну кількість ударів по воротах. Одне слово, особливо радісних ситуацій у грі для нас не виникало.

Та й після перерви тривалий період було мало приємного. Адже боснійці відкрили рахунок — Дедич прострелив із правого флангу до воротарського майданчика, де Матвієнко зрізав м’яч у власні ворота.

Ситуація виникла ніби катастрофічна. Хоча для порятунку залишалося ще достатньо часу. Але варто було ризикувати, більшими силами йти веред.

Зрівняти рахунок нашій команді вдалося після кількох корисних замін, які перевернули гру. Тут віддамо належне тренеру. Адже Яремчук, який лише кілька хвилин перебував на полі, ударом низом ефектно забив м’яч. А шикарну передачу форварду зробив Конопля.

Здавалося, що доведеться грати два додаткові тайми. Але вагоме слово сказав Довбик, який ударом головою відправив м’яч у сітку. Результативну передачу Артемові зробив Яремчук.

Отже, наприкінці цього гострого протистояння нашій команді, яка виявила неабиякі вольові якості, вдалося вирвати перемогу.

Тепер збірна України 26 березня на «Тарчинський Арені» у польському Вроцлаві зіграє з Ісландією фінальний поєдинок відбору за путівку на Євро-2024. До мети залишився один крок.

Після матчу в Заниці Сергій Ребров сказав:

— Ми маємо інформацію про наступного суперника, переглядали матчі ісландців. Але тепер буде зовсім інша гра та настрій у наших футболістів. Ми проведемо поєдинок у Польщі, де дуже багато українських уболівальників. Я впевнений, буде заповнений стадіон. Сподіваюся, що наші футболісти відновляться, це особливо важливо.
«Сокіл» почав «золоту» серію з перемоги

Хокей. Чемпіонат України. Плей-оф. Фінал. Перший матч. 21 березня.

«Сокіл» (Київ) — «Кременчук». 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Шайби: 1:0 — 04:15 Дворецький, 2:0 — 18:41 Бабинець, 3:0 — 19:25 Чердак (у порожні ворота). Рахунок у серії — 1:0.

Кияни надійно зіграли в обороні, їхній воротар Олег Петров оформив перший «сухий» матч у плей-оф.

Фінал триватиме до чотирьох перемог. Наступний поєдинок відбудеться сьогодні, 23 березня. Початок зустрічі о 16:00.

Фото з відкритих джерел.