Адже на загальний огляд виставлено аж 550 експонатів майстрів з кількох областей України, а також зі Словаччини, Чехії, Румунії, Хорватії, Польщі, США, Швейцарії. Виставка має благодійний характер: майже 300 писанок з експозиції виставлено на продаж. Усі отримані кошти організатори обіцяють скерувати на підтримку ЗСУ.

Відкрив експозицію очільник музею, доктор історичних наук Василь Коцан. А перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета привітав учасників і гостей: «Прийшов мені в голову такий оксиморон про те, що писанка багатогранна, — зазначив посадовець. — Насправді ж, якщо подивитися, то жодних граней на них немає. Зазвичай, усі вони — рівні, овальні чи круглі. Що ж тоді там багатогранного? Те, що кожен з нас може побачити в них щось своє. У кожної писанки — свій орнамент. Тут можна зануритися у світ кожної з них, знайти щось своє — особливе. Дякую музею за те, що ось уже 10 років він проводить цей захід, який навіть став міжнародним.

Приємно, що заклад співпрацює з такими поважними установами, як Музей писанкового розпису з міста Коломиї. Вдячний усім учасникам виставки, хто надав свої експонати, хто погодився допомогти своїми роботами Збройним Силам України, хто подарує позитивні емоції відвідувачам, які прийдуть до зали і побачать таку круглу і, водночас, багатогранну писанку».

Як повідомила прес-служба облради, у відкритті виставки в Закарпатському музеї народної архітектури і побуту також взяли участь митці, музейники, керуюча справами облради Мирослава Ливч і голова постійної депутатської комісії з питань бюджету Наталія Штефуца.

Подивитися на витвір рук майстрів, на стиль «мальованих яєць» із Закарпаття і суміжних з Україною держав та навіть з Американського континенту — це поринути в неповторний світ дитинства, зарядитися красою і осягнути велич Світлого Воскресіння Христового.

Ужгород.

Фото прес-служби облради.