Насамперед Спікер Парламенту України Руслан Стефанчук висловив вдячність усім присутнім, зокрема міжнародним партнерам, за участь як у першому такому Саміті, так і сьогодні вже у другому. «Така спадковість й тяглість традицій дуже важлива для України. Саме завдяки вашій звитяжній праці впродовж усього періоду, завдяки вашій підтримці як представників місцевого самоврядування маємо можливість говорити про велику кількість здобутків, які роблять Україну сильнішою, як на найвищому рівні, так і на рівні співпраці між містами, селами, селищами», — наголосив він, додавши, що під час третього року повномасштабного вторгнення росії в Україну Саміт значно розширився завдяки партнерам із багатьох країн світу.
«Величезна підтримка, яку відчуває наша держава, — результат не лише взаємодії голів держав, урядовців, парламентів, а й численних побратимських партнерств із конкретними громадами, містами, регіонами України та країн усього цивілізованого світу», — зауважив Руслан Стефанчук.

Водночас він зазначив, що від імені Українського Парламенту запевняє — Верховна Рада України завжди стояла та стоїть на засадах місцевого са-моврядування й питань децентралі-
зації.

Окрім того, під час виступу Голова Верховної Ради України висловив подяку Європарламенту та особисто Президентці Роберті Мецолі за незмінну підтримку України із самого початку повномасштабної війни. Він зауважив, що у межах робочого візиту Роберта Мецола вже відвідала один з енергетичних об’єктів, де на власні очі побачила ті руйнування, яких завдала російська федерація.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів, що разом із Президенткою Європарламенту відвідав кав’ярню, яка постраждала під час обстрілу Києва балістикою.

«Це важіль нашої спільної підтримки, спільного бачення. Це і є європейські цінності. Європейські цінності — це не слова у великих деклараціях і документах. Це коли ти говориш про Україну — підвищується серцебиття, коли бачиш, що відбувається в Україні, — навертається сльоза, коли бачиш жертв агресії — стискаються кулаки та посилюється прагнення зробити все, щоби ми перемогли у цій війні. А це наша спільна робота», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.