Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся із представниками Парламенту Сполученого Королівства від Лейбористської партії та тіньовими держсекретарями у закордонних справах Девідом Леммі та з питань оборони Джоном Гілі.

Насамперед Олександр Корнієнко поінформував про безпекову ситуацію — на полі бою, а також про терор енергетичного сектору України.

«Для захисту наших людей, територій та критичної інфраструктури нам потрібно більше зброї — артилерійських снарядів, ракет та авіації», — наголосив він, зауваживши, що протиповітряна оборона залишається пріоритетом України.

Окрім того, Перший віцеспікер акцентував на необхідності зенітно-ракетних комплексів Patriot або аналогічних систем.

«Україна має перемогти, повністю відновивши свою територіальну цілісність, а агресор — понести відповідальність за неспровоковану агресію», — зауважив він.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України заявив, що Україна цінує той факт, що наша країна залишається консолідувальним фактором у Парламенті Сполученого Королівства — і всі політичні сили одностайні у своїй рішучості підтримувати Україну до повної справедливої перемоги.

У зустрічі також взяв участь Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua