Відкриті дані допомагають забезпечити прозорість роботи як бізнесу, так і державних органів, удосконалювати державні сервіси, боротися з корупцією. На їх основі вже створено певні онлайн-сервіси та аналітичні модулі, якими користуються українці.

Але Україна не стоїть на місці. У нас постійно з’являються нові інноваційні рішення, які допомагають як у повсякденному житті, так і в розвитку бізнесу. І основа цих рішень — саме відкриті дані.

Нині відкрито набір учасників на щорічний Open Data Hackathon для тих, хто хоче здобути знання про відкриті дані та запустити свій стартап, який працюватиме для розвитку країни.

Під час хакатону учасники зможуть пройти воркшопи з використання відкритих даних, вирішити одне із запропонованих завдань за підтримки та наставництва менторів, а також створити та презентувати концепт свого стартапу. Найкращі проєкти отримають можливість потрапити в Open Data Accelerator із загальним грантовим фондом понад 5,8 млн грн.

Долучитися до заходу можуть студенти, ІТ-фахівці, соціальні підприємці чи громадські активісти як індивідуально, так і у сформованих командах до п’яти учасників.

Зареєструватися на участь у хакатоні можна до 27 травня. 

Open Data Hackathon реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації та завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Виконавчий партнер у реалізації проєкту — організація SocialBoost.

Удосконалюємося задля розвитку країни!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.